Virpa

Kumppanit

Lassila & Tikanoja

 

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka toteuttaa kiertotaloutta käytännössä. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit, kiinteistöt ja tehtaat mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme säilyttämään kiinteistöjen ja materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä.

L&T haluaa kehittää VIRPA D-projektissa liiketoimintamalleja, joissa palvelutuotannon lopputulokset painavat yksittäisten suoritteiden sijaan.

”Kiinteistöalalla on vallalla suoritekeskeisen tuotannon malli, jossa halpuuttaminen saa helposti palvelun hyötyä suuremman roolin. Tässä projektissa on tarkoituksena tehdä liiketoimintamalleja, joissa tärkein osa-alue eli kiinteistöjen käyttäjät tulevat paremmin huomioiduksi esimerkiksi palvelullistamisen ja viihtyisien olosuhteiden kautta”, sanoo L&T:n kiinteistönhoidon uusista palveluista vastaava Antti Toivanen.

Toivasen mukaan hanke täydentää erinomaisesti L&T:n jo käynnissä olevia projekteja palveluiden johtamisessa ja asiakasarvon tuottamisessa. Lisäksi uudet teknologiat mahdollistavat mittaroinnin ja tiedon tuottamisen aivan uudella tasolla.

L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 712,1 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 8700 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Muut kumppanit

Abloy
Augumenta Ltd.
Business Finland
Elisa
Fatman Oy
Granlund Oy
Jalecon Oy
Lassila & Tikanoja
Mirasys Oy
Newsec Asset Management Oy
Siemens Osakeyhtiö
Sodexo Oy
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK)
Tampereen teknillinen yliopisto (TTY)
Tampereen yliopisto
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
Tieto
Turun yliopisto
Valossa Labs Oy